Close menu
 
Favoriet Beleggen

Apple pleit voor blokkade Samsung producten

  • Mirian Keuning
Samsung Galaxy en de Apple iPhone Reuters

Apple heeft een Amerikaanse rechtbank gevraagd om de verkoop van een aantal producten van concurrent Samsung te blokkeren.

Volgens Apple zijn de apparaten kopieën van haar eigen iPhone en iPad. ‘Apple wordt gezien als een innovator van prachtige ontwerpen’, aldus de advocaat van Apple. ‘Wat we van Samsung vragen is om op te houden met kopiëren.’

Rechtzaak octrooi-inbreuk loopt nog

Apple vecht een uitspraak aan van de rechter in december, die Samsung in staat stelt om een aantal mobiele telefoons en tabletcomputer te blijven verkopen in de Verenigde Staten, terwijl een rechtszaak over octrooi-inbreuk nog loopt. Volgens Apple heeft Samsung het uiterlijk en het ‘gevoel’ van de iPhone en iPad gekopieerd om klanten weg te halen bij Apple. Het begin van de rechtszaak staat voor 30 jui op de rol.

‘Er is geen duidelijke fout begaan die het omverwerpen van de beslissing van de rechter zou rechtvaardigen. Vooral niet omdat in juli een rechtszaak begint’, aldus de advocaten van Samsung. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf probeert Apple een monopolie te krijgen op rechthoekige tabletcomputers met platte schermen en ronde hoeken.

Groei Android-mobieltjes beperken

De rechtszaak met Samsung is Apple’s belangrijkste front in de strijd om de groei in de verkopen van Android-mobieltjes te beperken. Het Amerikaanse bedrijf heeft ook rechtszaken aangespannen tegen HTC en Motorola, die beiden ook mobiele telefoons op de markt brengen die draaien op het Android-besturingssysteem.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen