Close menu
 
Favoriet Beleggen

Facebook komt met tegeneis in patent-dispuut met Yahoo

  • Vincent Andriessen
Facebook
http://www.flickr.com/photos/westm/

SAN FRANCISCO (Dow Jones)--Facebook Inc. komt in het dispuut met Yahoo Inc. (YHOO) waar laatstgenoemde een rechtszaak over heeft aangespannen, met een tegeneis, waarbij het Yahoo beschuldigt van inbreuk op een aantal Facebook patenten. Dit maakte het social-media bedrijf dinsdag net voor sluiting van Wall Street bekend.

In de tegeneis beschuldigt Facebook Yahoo van onrechtmatig gebruik van Facebook-patenten op Yahoo diensten als foto-upload site Flickr en diverse advertenties op websites van Yahoo.

Yahoo spande in maart een rechtszaak aan tegen Facebook vanwege inbreuk op patenten op het gebied van online adverteren, privacy-besturingselementen en online berichtenverkeer.

In een verklaring waarin de reden voor de tegeneis wordt gegeven, meldt de advocaat van Facebook, Ted Ullyot dat de tegeneis komt "in reactie op Yahoo's kortzichtige beslissing om een van zijn partners aan te vallen en prioriteit te stellen aan geschillen in plaats van innovatie".

In een verklaring per e-mail liet Yahoo dinsdag weten dat ze vinden dat de tegeneis van Facebook "niks meer is dan een cynische poging om af te leiden van de zwakheid van hun verweer".

In verhouding tot Yahoo, dat meer dan 1.000 patenten bezit, had Facebook tot voor kort maar 56 patenten. Dit aantal werd onlangs uitgebreid nadat Facebook meer dan honderd patenten kocht van IBM.

Een beursgang voor Facebook staat volgens bronnen gepland voor mei.

Bron: Dow Jones
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen