Close menu
 
Favoriet Dow Jones

NL consumenten in maart pessimistischer - CBS

  • Vincent Andriessen
Recessie
Colourbox

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Nederlandse consumentenvertrouwen is in maart verslechterd ten opzichte van een maand eerder, nadat er drie maanden sprake was van weinig verandering en zelfs van een lichte verbetering, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De vertrouwensindex daalde afgelopen maand met drie punten tot -39. Over het algemeen economisch klimaat is de stemming negatiever dan in februari, terwijl de koopbereidheid onder consumenten zeer gering was, aldus het CBS.

Consumenten hadden in maart minder vertrouwen in het economisch klimaat. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen verslechterde 4 punten en kwam uit op -65.

Consumenten waren vooral pessimistischer over de economische situatie in de komende 12 maanden. De stemming over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden verslechterde ook, maar in mindere mate, aldus het CBS.

Het pessimisme onder consumenten over hun eigen financiele situatie in de komende 12 maanden steeg eveneens. De maand maart werd een fractie ongunstiger bevonden voor het doen van grote aankopen, zoals meubels, een wasmachine of een televisie. De deelindicator koopbereidheid verslechterde 2 punten en kwam uit op -22.

Bron: Dow Jones
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen