Close menu
 
Favoriet Dow Jones

Coty biedt $10 mrd voor overname Avon

  • Marleen de Rooy
Reuters

Coty heeft een overnamebod op Avon Products gedaan, waarmee het noodlijdende huis-aan-huis cosmeticaconcern op circa $10 mrd gewaardeerd wordt.

Coty biedt $23,25 per aandeel, een premie van 20% op de slotkoers van vrijdag. De aandelen Avon stegen maandag tijdens de handel voorbeurs 26% tot $24,25, wat erop wijst dat aandeelhouders een hoger bod verwachten.

Coty, dat gevestigd is in New York, maakt parfums voor merken als Calvin Klein, Vera Wang en Stetson. Het concern heeft besloten zijn overnamebod openbaar te maken na uitgebreide maar onsuccesvolle pogingen om Avon tijdens onderhandelingen te verkrijgen.

Oppurtunistisch

Avon heeft maandag aangekondigd dat het bod opportunistisch is en het bedrijf substantieel onderwaardeert, waaraan het bedrijf toevoegt vertrouwen te blijven hebben in zijn vooruitzichten om zelfstandig door te gaan en in zijn eerder aangekondigde zoektocht naar een nieuwe CEO.

In een brief aan de huidige voorzitter en chief executive Andrea Jung, stelt Coty voorzitter Bart Becht dat het bedrijf is aangetrokken door Avon's huis-aan-huis distributiekanaal en de potentiele combinatie met de schoonheidsmerken van Coty.

De brief onthult daarnaast dat Coty eerder vorige maand $22,25 per aandeel heeft geboden, waarbij aangetekend staat dat Avon het aanbod van de hand deed als te laag voor de bespreking van een potentieel samengaan.

Eerlijk

Maandag heeft Becht aangegeven dat het meest recente bod 'volledig en eerlijk' is.

'Als u kunt aantonen dat er een grotere waarde is dan blijkt uit de publiekelijk beschikbare informatie, dan zijn we bereid een hogere prijs aan ons voorstel te hangen', aldus Becht in de brief.

Volgend op maanden van druk vanuit de investeerders, maakte Avon eind vorig jaar bekend Jung als CEO te vervangen in een poging het bedrijf "terug op een groeipad" te krijgen. De stap volgde rampzalige derdekwartaalresultaten op de hielen, waarbij Avon de omzetdoelstellingen overboord gooide vanwege de onbereikbaarheid.

De aandelen Avon zijn in 2011 ongeveer 30% van hun waarde kwijtgeraakt, en Standard & Poor's heeft de rating van het cosmeticaconcern vorige maand verlaagd naar BBB, twee stappen boven junk status. S&P's heeft daarbij gewaarschuwd dat de rating nog lager zou worden als de zoektocht naar een nieuwe CEO de lange termijn strategische planning in de wacht zet.

Bron: Dow Jones
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen