Close menu
 
Favoriet Economie & Politiek

Rutte zoekt steun bij oppositie

  • Klaas Broekhuizen
Rutte, Verhagen en Wilders samen met hun secondanten tijdens het eerste overleg in het Catshuis.
Rutte, Verhagen en Wilders samen met hun secondanten tijdens het eerste overleg in het Catshuis. http://www.flickr.com/photos/minister-president/

Premier Mark Rutte wil met een pakket maatregelen uit het Catshuis komen waarmee hij ook oppositiepartijen kan overtuigen. En die oppositie is breder dan alleen de SGP.

De bredere oriëntatie heeft te maken met het vertrek van Hero Brinkman dinsdag uit de PVV, waardoor de coalitie nu nog maar kan rekenen op 75 van de 150 Kamerzetels.

Dit zei Rutte vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad. Vice-premier Maxime Verhagen (CDA) zei vrijdag eerder woorden van gelijke strekking.

Rutte acht steun van de oppositie niet bij voorbaat uitgesloten: ‘Minister Spies werkt momenteel aan een wetsvoorstel (voor afspraken en transparantie over partijfinanciering) waar de PVV tegen is, maar waar de hele oppositie voor is.’

Eerder vrijdag zei Kamervoorzitter Gerdi Verbeet dat ze zich zorgen maakte over de duur van de onderhandelingen. De werkgevers worden ook ongedurig. Rutte wilde echter alleen zeggen dat de onderhandelingen, die nu drie weken bezig zijn, in ieder geval volgende week nog doorgaan, maar verder wilde hij geen enkele tijdsindicatie geven over de onderhandelingen. ‘Het is ingewikkeld, het is een groot probleem, misschien wel het grootste probleem waar een kabinet ooit voor heeft gestaan, en dan ook nog met bijzondere politieke verhoudingen’, stelde Rutte vast.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen