Close menu
 
Favoriet Ondernemen

Automerken voeren groene lijst aan

  • Richard Smit
Oplader voor een electrische auto
Oplader voor een electrische auto Reuters

Toyota, Ford en Honda vormen de top drie in de lijst met vijftig beste groene wereldmerken.

Nederlandse merken in de lijst zijn Philips en Shell, zo blijkt uit het rapport Best Global Green Brands van merkenadviesbureau Interbrand.

Nissan, Ford, Nokia en UPS zijn de snelste stijgers en tot de binnenkomers behoren merken als Nestlé, Kia, Zara en Colgate.

Philips

Met een stijging van acht plaatsen behoort Philips tot de sterkst stijgende merken op de ranglijst. Philips blijft wereldwijd een van de leiders op het gebied van duurzaamheid. Uit het onderzoek blijkt alleen dat consumenten dit nog niet erkennen.

Twaalf merken in de lijst komen uit de technologie. Technologiemerken gebruiken hun kerncompetentie van ontwikkeling en constante innovatie om de positieve impact op het milieu te vergroten.

Voor de lijst worden de duurzame prestaties gemeten van wereldmerken en daarnaast hoe consumenten die inspanningen waarderen.

Unilever

Dat wordt gedaan bij merken in de jaarlijkse lijst van de meest waardevolle merken van Interbrand. Daar hoort bijvoorbeeld het merk Unilever niet bij, dat dan ook niet in de groene lijst voorkomt.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen