Close menu
 
Favoriet Ondernemen

Laatste hobbels bij overname Selexyz

  • Richard Smit
Selexyz Maastricht
Selexyz Maastricht http://www.flickr.com/photos/steph_gaudry/

Anders dan bewindvoerder Jan Dingemans had gehoopt, is de overname van Selexyz nog niet rond. Hij verwacht dinsdagmiddag witte rook.

Met de koper, investeerder ProCures, bestaat volgens hem over een aantal punten nog onduidelijkheid. Die investeerder heeft eerder al de steun gekregen van de bestaande Selexyz-aandeelhouders in Selexyz. Daardoor staan twee andere geïnteresseerde partijen voorlopig in de ijskast.

ProCures

De voorzieningenrechter in Utrecht heeft op vrijdag al wel gezegd dat ABN Amro de aandelen in de zestien Selexyz-boekhandels mag verkopen aan ProCures voor €3,5 mln. Maar dat zegt volgens Dingemans nog niets over andere afspraken over bijvoorbeeld financiering, die nog gemaakt moeten worden.

ProCures uit Bussum, dat een belang heeft in boekhandelketen De Slegte-keten, wil dat belang uitbreiden. De investeerder probeert, zoals Het Financieele Dagblad eerder berichtte, om de winkels van beide ketens bij elkaar te voegen. Dat zou het probleem van hoge kosten door dure en grote panden in combinatie met teruglopende omzetten kunnen verlichten.

Ontslagen

Als de overname doorgaat, zouden er ook bij de winkels van Selexyz ontslagen kunnen vallen. Ook hierover wordt nog onderhandeld. Vorige week werd al het hoofdkantoor van de boekhandel failliet verklaard. De honderd mensen daar werken nog wel, en hun loon wordt uitbetaald door uitkeringsorganisatie UWV.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen