Close menu
 
Favoriet Ondernemen

ABN Amro verhoogt vast salaris subtop 20%

  • Pieter Lalkens
  • Ivo Bökkerink
Oud-minister en bestuursvoorzitter van ABN Amro Gerrit Zalm
Oud-minister en bestuursvoorzitter van ABN Amro Gerrit Zalm Reuters

ABN Amro heeft het vaste salaris van zijn honderd hoogste managers onder de raad van bestuur met 20% verhoogd. Die maatregel compenseert hen voor het bonusplafond dat minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën banken volgend jaar wil opleggen.

De maatregel is conform de nieuwe wetgeving, zegt bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van ABN Amro in een interview met het FD. Volgens Zalm is de verhoging, die begin dit jaar is ingegaan, nodig om te zorgen dat de staatsbank talent vasthoudt. ‘Je moet concurrerend belonen, anders hol je je bank uit. Het is onvermijdelijk.’

Nederland strenger

Minister Dijsselbloem wil dat Nederlandse banken hun werknemers vanaf volgend jaar maximaal een variabele beloning kunnen geven van 20% van het vaste salaris. Hiermee stelt Nederland zich veel strenger op dan de Europese Commissie, die een plafond van 100% wil.

ABN Amro heeft deze inperking van de variabele beloning van maximaal 100% naar 20% nu al ingevoerd voor de managementlagen onder de raad van bestuur. Tegelijkertijd krijgt deze groep dus een verhoging van het vaste salaris van 20%. De raad van bestuur van de bank kreeg al geen variabele beloning en dus geen compensatie.

Rabobank en ING

Rabobank zegt in een reactie zijn ‘executive kader’ — bestaande uit 240 bankiers — eveneens een compensatie te hebben gegeven voor het volledig schrappen van de variabele beloning. De bank wil niet zeggen met welk percentage het vaste salaris is verhoogd. Maar volgens een woordvoerder ligt dat percentage ‘niet in de orde van grootte van dat van ABN Amro’.

ING zegt geen generieke compensatie te hebben toegepast voor het topkader. ‘Van een eenduidig verhogingspercentage is dus geen sprake’, aldus een woordvoerder. ‘In sommige gevallen is het vaste inkomen verhoogd. Maar het algemene uitgangspunt was dat het totale inkomen moest dalen.’

Een andere route

Bij ABN wil Zalm de compensatie breder binnen de bank inzetten om te voorkomen dat medewerkers worden weggekocht. ‘Het gaat voor mensen om de totale vergoeding, niet om hoe groot de variabele component is.’ Volgens de topman is er tot nu toe overigens nog weinig verloop in de subtop van de bank.

ABN Amro kiest met deze aanpak een andere route dan banken in de Londense City. Daar zouden banken als Barclays van plan zijn om medewerkers in bepaalde functies een vaste toelage te geven. Op die manier worden ze niet — zoals bij een hoge variabele bonus — geprikkeld om buitensporig risico te nemen, zo is de gedachte.

Een soepele beursgang

Eind dit jaar moet Zalm het ministerie van Financiën adviseren of de staatsbank naar de beurs kan. De topman praat momenteel met potentiële beleggers om hen ‘op te warmen’ voor een beursgang.

Belangrijk voor een soepele beursgang zijn bewijzen dat de bank hogere rendementen gaat maken. Nu staat er een doelstelling voor een rendement op het eigen vermogen van 9-12% tegen 2017. Beleggers en zakenbanken denken dat de onderkant van die bandbreedte omhoog kan. Zalm is het met hen eens en verwacht de bandbreedte iets scherper te kunnen stellen.

Voor langere tijd

Zalm, die recent voor vier jaar bijtekende, zegt verder dat beleggers verwachten dat hij die hele periode vol gaat maken. Zelf wil hij voor langere tijd leiding geven aan een beursgenoteerde bank. ‘Ik denk zelfs na of ik daarna nog vier jaar door wil. Twaalf jaar is mijn natuurlijke periode in een functie.’


Reactie Financiën

Op de maatregel van ABN Amro geeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën via zijn woordvoerder de volgende reactie:

‘Het beloningsbeleid van het senior management is een verantwoordelijkheid van de raad van bestuur. De discussie over het bonusplafond en de vaste beloning zal ongetwijfeld aan bod komen bij de behandeling van het wetsvoorstel over beloningen dat eind vorige week naar de Tweede Kamer is gestuurd.’

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen